Om Vero Beach

I turistinformationen beskrivs Vero Beach som en ”hemtrevlig elegant stad som lockar besökare på grund av kulturella rikedomar och narturlig skönhet”. Vero Beach ligger på Floridas ostkust och har ca 140.000 invånare. Det är 1 ½ – 2 timmars bilresa söder om Orlando och 2 – 2 ½ bilresa norr om Miami. Vero Beach har fått betyget ”Best Small Town i Florida och 12:a i landet” och utsågs till en av ”The 100 best art av städer i Amerika”.Vero Beach kallas ibland för ”Porten till tropikerna” eftersom stan ligger i en klimatkammare – övergångszon, som erbjuder en ovanlig blandning av växtlighet. Området är också känt som ”Citrus Capital of the World” och producerar den ”finest Indian River Citrus” för den inhemska marknaden och export över hela världen.Vero Beach och Indian River County har några av de bästa ställena i landet för att surfa och unika platser för dykning och snorkling samt naturreservat. Här finns parker och golfklubbar, både privata och offentliga.

Vero Beach har några av Floridas mest exklusiva privata golfklubbar men här finns också offentliga banor. Här finns restauranger och konstmuseum. I Orlando finns ett stort antal nöjesparker och enorma shoppingcenter. Ca 1 timma från Vero når man Kennedy Space Center.

För mera information om aktiviteter i närheten av Vero Beach, hänvisar vi till www.verobeach.com. Där går att klicka sig fram på olika aktiviteter och på ”things to do” finns förslag på aktiviteter både för barn och vuxna inom rimliga avstånd. Se några exempel nedan:

  • Orlando och Disney World, 1,5 tim
  • Fort Lauderdale, 2 tim
  • Kennedy Space Center, 1 tim
  • Miami, 2,5 tim